reklama

Grzybica - suplementy i probiotyki

Grzybica - suplementy i probiotyki

ParaProtex

Głównymi składnikami aktywnymi ParaProteX są: sproszkowany czosnek, sproszkowane nasiona komosy piżmowej, ekstrakt z berberysu zwyczajnego, żywica z balsamowca mirra, olej z goździka korzennego, owoce Rangoon creeper, wyciąg z nasion z grejpfruta, ekstrakt z Pau d’Arco, sproszkowany orzech czarny, olej z orzecha włoskiego.
Składniki aktywne ParaProteX wspomagają pracę przewodu pokarmowego, wzmacniają odporność oraz mogą okazać się niezwykle skuteczną pomocą w dietach oczyszczających.

AC Zymes

Istnieje bardzo ścisły związek pomiędzy właściwym funkcjonowaniem układu pokarmowego a naszym zdrowiem, w którym znaczącą rolę odgrywa „przyjazna” flora jelitowa. Niezdrowy styl życia, picie alkoholu, zanieczyszczone środowisko, niektóre lekarstwa (np. antybiotyki) mogą niszczyć florę jelitową, co w konsekwencji będzie prowadzić do namnażania się chorobotwórczych bakterii jelitowych.lashvolution cena

W przewodzie pokarmowym człowieka występuje ogromna ilość różnorodnych mikroorganizmów, ogólnie określanych mianem flory jelitowej. U dorosłego człowieka stanowią one około 1,5 kg masy ciała. Większość z nich żyje w symbiozie z ludzkim organizmem, ale co ważniejsze – są one niezbędne do jego prawidłowego funkcjonowania; nazywa się je probiotykami. Jednakże inne bakterie mogą być zdecydowanie szkodliwe. Równowagę flory jelitowej łatwo można naruszyć, stosując niektóre lekarstwa (np. antybiotyki) lub też poprzez inne czynniki, powodujące mnożenie się szkodliwych bakterii: stres, niestrawność.alluramin cena

Lactobacillus acidophilus to szczególnie odporne i użyteczne bakterie. Potrafią żyć w przewodzie pokarmowym do 10 dni, a nawet dłużej. Tworzą niesprzyjające środowisko dla różnorodnych, szkodliwych patogenów (bakterii Clostridium, E.coli, grzybów, itp.). Mogą wspomagać wykorzystywanie białek mleka, aminokwasów, tłuszczów i laktozy, uczestniczą także w syntezie witamin z grupy B. Z ich pomocą możemy zachować prawidłową florę bakteryjną przewodu pokarmowego, skutecznie wspierając w ten sposób prawidłowe funkcjonowanie naszego układu trawiennego.dương vât đan ông

Składniki AC-Zymes / 1 kapsułka:ling fluent

Żywe kultury bakterii Lactobacillus acidophilus – 2 miliardydrivelan

Dawkowanie: 1 kapsułka dziennie pomiędzy posiłkami (na pusty żołądek)somatodrol como usar

Nopalin

Nopal to roślina należąca do rodziny kaktusów z gatunku Opuntia, charakteryzująca się bogatym składem witamin, składników mineralnych oraz błonnika, które wspierają prawidłowe funkcjonowanie naszego organizmu. Nopal może stanowić doskonałe uzupełnienie kuracji oczyszczających oraz odchudzających.dzisiaj

Nopal (Opuntia streptacantha) to rodzaj kaktusa o wspaniałych kwiatach, który występuje w Meksyku oraz Stanach Zjednoczonych. Można go także spotkać na Wyspach Kanaryjskich. Roślina ta jest bogatym źródłem witamin (C, B1, B2, niacyny), bioflawonoidów oraz składników mineralnych (potasu, wapnia), które wspomagają prawidłowy przebieg procesów fizjologicznych. To znakomite źródło łatwo przyswajalnych białek. Zawiera 17 rodzajów aminokwasów, z których 8 to aminokwasy niezbędne, tzn. możemy je dostarczyć organizmowi tylko ze źródeł zewnętrznych. Prawidłowy metabolizm korzystnie wpływa na masę ciała. Pustynny kaktus posiada także błonnik, który wywołuje uczucie sytości, a więc może być świetną pomocą w diecie odchudzającej. Z tego też powodu Nopalin należy zawsze przyjmować, popijając dużą ilości wody, aby błonnik mógł dobrze napęcznieć. Nopal jest pomocny zarówno w procesie trawienia, jak również w zmniejszaniu apetytu, co ma duże znaczenie w stabilizowaniu masy ciała oraz w diecie odchudzającej.untoxin cena

Składniki / 1 tabletka:

Wysuszony nopal – 300 mg

Sposób użycia:

1 tabletka 3 razy dziennie między posiłkami, popijając obficie wodą.

ProbioBalance

Stan równowagi mikrobiologicznej  jelit może zostać łatwo zakłócony poprzez działanie różnych czynników m.in.:  stres, niewłaściwą dietę (zbyt ostre pokarmy, alkohol), terapie antybiotykowe,  palenie tytoniu, biegunki, podróże, zaburzenia trawienia, zastój treści  pokarmowych, osłabienie perystaltyki jelit, starzenie się organizmu. Jeśli  harmonia ta zostanie zachwiana wówczas bakterie patogenne i inne mikroorganizmy  mogą się mnożyć i działać niekorzystnie na przyjazne bakterie. Aby zachować  homeostazę w jelitach, zaleca się suplementację bakteriami  probiotycznymi.

Probiotyki to żywe,  przyjazne bakterie, stanowiące naturalną mikroflorę jelitową człowieka, dodawane  do żywności, w celu wywołania korzystnej równowagi mikrobiologicznej w  organizmie. Wpływają na utrzymanie równowagi wewnętrznej organizmu, wchłanianie  i wykorzystanie głównych składników żywności, perystaltykę jelit, wytwarzanie  witamin (witamina K, niacyna, tiamina, ryboflawina, kwas pantotenowy), ponadto  wpływają na funkcjonowanie układu odpornościowego (ok. 80% wszystkich komórek  immunologicznych organizmu znajduje się błonie śluzowej jelit).

Dla właściwego rozwoju bakterii probiotycznych niezwykle  istotne są prebiotyki. Prebiotyki  to oporne na trawienie składniki pożywienia, które pozytywnie  oddziałują na organizm, wpływając wybiórczo na rozwój i aktywność jednego lub  kilku rodzajów bakterii naturalnie bytujących w jelicie grubym. Modyfikując  składniki mikroflory, potencjalnie prozdrowotne szczepy bakterii stają się  dominujące w stosunku do pozostałych. Do grupy prebiotyków możemy zaliczyć np.  fruktooligosacharydy (należące do  grupy węglowodanów – oligosacharydów).

ProbioBalance to  kompleksowa formuła (synbiotyk), zawierająca probiotyki (4 miliardy trzech gatunków  bakterii probiotycznych: Lactobacillus  acidophilus,  Bifidobacterium longum i  Lactobacillus  rhamnosus) oraz  prebiotyki (fruktooligosacharydy –  FOS).
Produkt dostępny jest w formie tabletek do ssania o  smaku wiśniowym. Idealny dla osób mających problemy z połykaniem dużych  tabletek.

Składniki / 1 tabletka:

Fruktooligosacharydy – 25 mg
Żywe kultury bakterii probiotycznych – 4 miliardy (lactobacillus acidophilus, bifidobacterium longum, lactobacillus rhamnosus)

Sposób użycia:

1 tabletka dziennie między posiłkami (ssać).

Probiotyki i Prebiotyki

W ostatnim czasie wzrosło zainteresowanie zależnością pomiędzy mikroflorą bakteryjną jelit a ludzkim zdrowiem. Najnowsze badania znacznie powiększyły obszar wiedzy na ten temat. Jelito grube do końca XX wieku było postrzegane jako miejsce wtórnej absorpcji wody, jonów oraz zagęszczenia niestrawionego pożywienia.

Funkcjonowanie jelit i stan zdrowia ludzkiego organizmu są ściśle powiązane, głównie ze względu na wielkość zachodzących tam procesów biochemicznych. Występowanie bakterii produkujących szkodliwe substancje (np. toksyny, metan, amoniak, itd.) może być przyczyną wielu chorób. Procesy te mogą być skutecznie hamowane przez tzw. przyjazną probiotyczną mikroflorę jelit. Probiotyki to żywe drobnoustroje, które korzystnie oddziałują na organizm człowieka. Mikroorganizmy te potrafią przetrwać niszczące działanie kwasu żołądkowego, kwasów żółciowych i enzymów trawiennych, są zdolne do kolonizacji i rozwoju w jelitach.

Probiotyki wykazują wszechstronne właściwości:

  • zapobiegają namnażaniu się drobnoustrojów patogennych, grzybiczych;
  • mogą wspomagać wchłanianie niektórych składników pokarmowych;
  • stymulują właściwą perystaltykę jelit;
  • niektóre z nich wytwarzają witaminy, np. witaminę K, witaminy z grupy B;
  • łagodzą objawy nietolerancji laktozy;

Według najnowszego stanu wiedzy w jelitach żyje od 400 – 500 różnych gatunków mikroorganizmów. Ogólna masa bakterii jelitowych występujących w organizmie człowieka wynosi od 1-1,5 kg.

Skład flory bakteryjnej jelit (gatunki, liczba) ma decydujący wpływ na prawidłowe funkcjonowanie ludzkiego organizmu. Powszechnie wiadomo, że ok. 80% wszystkich komórek immunologicznych organizmu znajduje się w przewodzie pokarmowym, dlatego też tak ogromne znaczenie ma utrzymanie równowagi mikrobiologicznej. Korzystną mikroflorę jelit tworzą następujące gatunki bakterii: Lactobacillus (Lb.), Streptococus (Sc.) i Bifidobacterium (B.). Warto wspomnieć, że tylko niektóre gatunki wykazują właściwości probiotyczne, m.in.: Lactobacillus acidpophilus, Lactobacillus rhamnosus GG, Lactobacillus plantarum, Bifidobacterium bifidum i Bifidobacterium longum.

Przewód pokarmowy płodu jest jałowy. W momencie, gdy dziecko opuszcza ciało matki po raz pierwszy kontaktuje się z bakteriami w kanale rodnym. Formowanie się flory bakteryjnej przewodu pokarmowego noworodka rozpoczyna się w czasie pierwszych godzin po narodzeniu i jest zależne od składników zawartych w mleku matki (jeden z najistotniejszych powodów przemawiający za karmieniem piersią). Spożywanie mleka matki wpływa na rozwój pożytecznych bakterii, które mogą stanowić nawet 95% flory jelitowej noworodka. Włączenie do diety mieszanek, a w późniejszym wieku wpływ innych szkodliwych czynników, powoduje znaczny spadek korzystnych mikroorganizmów.

Skład naszej flory bakteryjnej nie jest stały, lecz ulega nieustającym zmianom. W przewodzie pokarmowym mogą być również obecne szkodliwe bakterie. Niektóre z nich mają wyłącznie niekorzystny wpływ na organizm, natomiast inne (tzw. ,,dwulicowe”) sporadycznie mogą odgrywać pożyteczną rolę, np. synteza witamin. Alarmujące wyniki badań wskazują, że ilość korzystnych drobnoustrojów w jelicie grubym w populacji ludzi dorosłych nie przekracza 12%, a u niektórych osób spada nawet do 1-2%.

Jakie czynniki mogą niszczyć florę jelitową?

Powszechnie wiadomo, że flora bakteryjna w znacznym stopniu jest niszczona przez antybiotyki. Zadaniem antybiotyków jest zwalczanie szkodliwych patogenów. Jednak ich działanie nie jest wybiórcze: wraz z niekorzystnymi bakteriami równocześnie są niszczone przyjazne mikroorganizmy. Z tego powodu, po terapii antybiotykowej wskazana jest odbudowa mikroflory przewodu pokarmowego przy pomocy probiotyków.

Inne czynniki niszczące przyjazne bakterie to palenie tytoniu, złe nawyki żywieniowe (zbyt ostre i tłuste pokarmy) oraz często spożywany alkohol.

Niekorzystny wpływ na florę bakteryjną mają również mikroorganizmy występujące w różnych regionach świata, będące przyczyną tzw. ,,biegunek podróżnych” lub inne stany towarzyszące biegunkom (np. niestrawność).

Należy również wspomnieć, że bardzo powszechnym czynnikiem, wywołującym zaburzenie prawidłowej równowagi bakteryjnej jest stres.

Firma CaliVita® International wychodząc naprzeciw najnowszym odkryciom i oczekiwaniom klientów prezentuje nowy suplement diety – ProbioBalance. Produkt ten zapewnia utrzymanie prawidłowej równowagi mikroflory jelit i właściwe funkcjonowanie przewodu pokarmowego, w efekcie wspiera również system odpornościowy organizmu. ProbioBalance to kompleksowa formuła, zawierająca 4 miliardy trzech różnych gatunków bakterii probiotycznych: Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus rhamnosus, Bifidobacterium longum. Ponadto ProbioBalance, oprócz bakterii naturalnie występujących w przewodzie pokarmowym człowieka, został wzbogacony w prebiotyki (fruktooligosacharydy – FOS). Prebiotyki to oporne na trawienie składniki pożywienia, stanowiące doskonałą pożywkę dla mikroflory probiotycznej (zwłaszcza, gdy brakuje odpowiednich składników pokarmowych). Najczęściej stosowane są fruktooligosacharydy, należące do grupy węglowodanów (oligosacharydów). Fruktooligosacharydy chronią kolonie drobnoustrojów przed zniszczeniem oraz stymulują ich rozwój.

Produkty zawierające probiotyki i prebiotyki nazywane są synbiotykami.

ProbioBalance jest dostępny w formie smacznych tabletek do ssania, idealnych dla osób, które mają kłopoty z połykaniem dużych tabletek.

 

www.chorobyweneryczne.com www.wylecz-nadcisnienie.pl www.stawy.info